Begrippenlijst Beauty en More

Begrippenlijst op alfabetische volgorde

Onze website bevat enorm veel informatie over de verschillende huidaandoeningen. Tevens tref je er uitleg aan over de functie van stoffen die essentieel zijn voor een gezonde huid. In het menu tref je de specifieke huidbehandelingen die wij bieden tbv huidverbetering.

Gebruik de zoekfunctie om de gehele website te doorzoeken op een onderwerp, specifiek woord of behandelmethode. Heb je vragen over een specifieke huidbehandeling of wil je meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via ons contactformulier

Allantoine

Wordt gevonden in smeerwortel, tarwekiem en wilde kastanje werkt kalmerend, stimuleert de groei van een gezonde huid en haar bespoedigt genezing van kleine huidbeschadigingen wordt ook toegepast in producten voor de slappe en ouder wordende huid.

Arnica

Werkt ontstekkingsremmend,stimulerend, zuiverend, en bloedvatverwijdend

Avocado

Bevat veel onverzadigdevetzuren,caroteen en vitamines D, E,en enige componenten van het B-complex is regenerend, verzachtend,kalmerend en werkt herstellend op de pHwaarde

Aloe vera

Plantextract Sterk vochtregulerend en activerend op de celwerking

Acné

Acné is een proces dat in gang wordt gezet door hormonale veranderingen in de puberteit de talgklieren worden groter en meer actief deze klieren monden uit in kleine kanaaltjes die wij follikels noemen de follikels kunnen echter verstopt raken met talg en huidcellen wat de welbekende mee-eters oftewel comedonen veroorzaakt Als de porie van de follikel nog enigszins open is, vormt zich een open comedo (zwartpuntje). Is het afvoerkanaal echter volledig afgesloten dan ontstaat er een gesloten comedo of Whitehead genoemd dit zijn witte tot huidkleurige bobbeltjes tussen vel en vlees die kun je goed zien bij schuine lichtinval. Deze comedonen vormen een gastvrij milieu voor bacteriën (proprionibacterrium) door de afscheiding van irriterende vetzuren, uiteindelijk zal dit leiden tot het barsten van het talgkanaal. Dit levert een flinke huidontsteking op die we kennen als een puist. Als het talg zich blijft ophopen en de follikel barst niet dan kunnen er cysten (onderhuidse zwellingen) ontstaan. In zeldzame gevallen zelfs grote abcessen of fistels.

Waardoor ontstaat acné?

Bijna iedereen heeft in de tienerjaren last gehad van acné door toename geslachtshormonen. Erfelijk factoren, psychologische stress, omgevingfactoren, hoge vochtigheidsgraad van de omgeving, Afsluitende cosmetica, vette huid, druk door kleding petjes, strakke boorden, bh bandjes,etc. Proprionibacterie

Er zijn verschillende soorten acné
Acné Vulgaris (jeugdpuistjes)

Behandeling

Regelmatig bezoek aan schoonheidsspecialist die u adviseert en begeleid in de behandeling en verzorging thuis. Advies van de behandelaar exact opvolgen anders geen resultaat
Acné kuur met lichttherapie ( omnilux clear u )
Elke dag u huid schoonmaken in de ochtend en avond en verzorging aan brengen (geen uitdrogende producten) maar wel active cream ,active dry, active mask en cell active.

Deze producten zijn te verkrijgen in onze salon.

Ga altijd af op het advies van de huidspecialist deze zal u ook adviseren wanneer u een dermatoloog moet raadplegen. Soms is dit bij jeugdpuistjes nodig.

Acne Conglobata

Bij deze vorm van acné ontstaan zeer heftige ontstekingen dot leidt tot dikke rode en zeer pijnlijke bobbels die meestal op de rug voorkomen. Vooral jonge mannen hebben kans op ontstaan van deze vorm van acné. Behandeling altijd naar een dermatoloog.

Berberis Aquifolium

Deze werkstof is vanouds in India al vaak toegepast bij de behandeling van acné en geeft van binnen uit een vermindering van de talgproductie wordt verwerkt in active cream.

Bindweefsel

Bindweefsel komt voor in alle delen van het lichaam. Bindweefsel bestaat uit cellen en vezels. Functies van het bindweefsel zijn: Het onderling verbinden van lichaamsdelen Opvullen van tussenruimte Dichten wonden Steun en vorm van organisme en afzonderlijke organen.
Bindweefsel kan door het te stimuleren toenemen en daardoor de huid verstevigen. Waardoor rimpels en littekens heel goed te behandelen zijn.

Bindweefselmassage

Therapie bij een slechte huidconditie en behandeling van rimpels acné of littekens.

Effecten van de hannah bindweefselmassage zijn:

Stimulatie huiddoorbloeding.

Door de diepe massage worden cellen geprikkeld, welke zich in het bindweefsel bevinden. Door deze prikkeling komt de stof Hitamine vrij, met als gevolg vasodillitatie. Een betere doorbloeding geeft meer aanvoer van zuurstof wat weer goed is voor opnamen en afvoeren van werkstoffen en afvalstoffen.

Verjonging huidstructuur. 

Doordat de cellen geprikkeld worden komen er stoffen vrij die een grote rol spelen bij de opbouw van Collageenvezels (stevigheid van de huid). Tevens worden de elastinevezels geactiveerd waardoor deze weer iets van hun activiteit en veerkracht terugkrijgen (denk aan een elastiekje wat al een tijd ligt en uitgedroogd is).

Stressreducering. 

Een blokkade is een van de meest voorkomende oorzaken van onderhuids verklevingen. En daardoor ontstaan rimpels en een verstoorde circulatie.

Verbetering huidconditie

Bij een slechte doorbloeding (verklevingen, Acne) is er sprake van een slechte bloedcirculatie. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de verhoogde doorbloeding wordt de circulatie verbeterd en daardoor de huidconditie geoptimaliseerd.

Verbetering werkstofopname

Door de verhoogde circulatie worden werkstofcomplexen beter opgenomen door de huid.

Versteviging en aanmaak van het bindweefsel

Doordat de cellen geprikkeld worden wordt de opbouw van Collageenvezels geprikkeld wat resulteert in versteveging van het bindweefsel(dus de huid) Intensivering is mogelijk door:

-Toevoeging van Glycolics (fruitzuren van 30% of 70%)
-Lichttherapie (omnilux lichttherapie)
-Ultra geluid behandeling

Bismuth Oxychloride

Geeft de make up van mineralogie een romige en luxe textuur met een langdurig effect. Dit mineraal is een compact, wit fijn poeder van farmaceutische kwaliteit. Het heeft een onderscheidend, parelmoerachtige uitstraling en een groot licht reflecterend effect.

Boron Nitride

Verbetert en vergemakelijkt het aanbrengen van de make op. Een zijdeachtig, wit mineraal dat bekent staat om zijn absorberend vermogen en zijn langdurige effect.

Couperose

Ontsierende bloedvaatjes in gezicht of de hals door voortdurend uitzetten van de adertjes kan de wand geleidelijk gaan verslappen,zodat ze uiteindelijk niet meer vernauwen zodat de rode kleur zichtbaar blijft.

Cetylalcohol

Vetalcohol, verhoogt de fijnheid van emulsies en stabiliteit van allerlei preparaten hydraterend en verzachtend

Chitosan

Filmvormer,zorgt voor het ontstaan van de gel-vorm heeft een moisturiser effect komt voor in Glycolic-gel

Colostrom

Deze effectieve jeugdbooster is zeer rijk aan aminozuren, melkpeptide,B-vitamines en mineralen Wordt verwerkt in Youth Rocket.

Calcium

Calcium is buiten de cellen geconcentreerd in de extra-cellulaire vloeistof. Calcium is het mineraal dat in het lichaam inde grootste hoeveelheden voorkomt (1-1,5 kg) en het grootste gedeelte ervan verbindt zich met Fosfor tot Fosfaat, waarvan het skelet en het gebit gevormd worden. Calcium is ook nodig voor het bloedstollings-proces. Calcium is nodig voor het functioneren van de hartspier, bloedvaten en voor het in stand houden van de bindstoffen die de lichaamscellen bij elkaar houden en voor het juist functioneren van verschillende celmembranen (celvliezen). Calcium werkt slaapbevorderend en houdt de huid gezond. Het mineraal speelt een rol in verscheidene vitale functies, zoals de zenuwgeleiding die onmisbaar is voor het doorgeven van de boodschappen via de zenuwen. Het zorgt ervoor dat onze spieren zich samentrekken). Calcium speelt verder een rol in de melkafscheiding en hormoonafscheiding.

Comedonen

Comedonen ook wel mee-eters genoemd worden veroorzaakt doordat de talgklier verstopt raakt met talg en vetzuren. Is de porie nog enigszins open dan vormt zich een open comedo en heeft een zwartpuntje. Is de talgklier volledig afgesloten dan vormt zich een whitehead dit zijn witte bobbeltjes tussen huid en vel deze whiteheads vormen een gastvrijmilieu voor bacteriën. Als deze niet door een huidcoach weggehaalt worden zal het in de meeste gevallen een puist veroorzaken barst de talgklier niet dan kunnen er cysten ontstaan(onderhuidse zwellingen) en in zeldzame gevallen zelfs grote abcessen of Fistels. Ga bij beide vormen naar een huidcoach voor advies hoe te behandelen. Gebruik zeker 2 maal per week enzymatic skin peeling van hannah. Nooit scrubben met een product dat de vaak vervelende korreltjes bevat.

Dunaliella Salina algen

Dunaliella Salina algen zijn uniek en komen voor in de Dode Zee, bevatten uitzonderlijke hoge concentraties aan Betacaroteen,essentiële vitamines en anti-oxidanten die het de algen soort mogelijk maken in een dergelijke moeilijke omgeving te overleven. Betacaroteen, een krachtige, natuurlijke anti-oxidant helpt bij het zacht en gezond houden van uw huid, neutraliseert het effect van vrij radicalen,vertraagt de tekenen van veroudering door UV straling en verbetert de elasticiteit, het vochtgehalte en de soepelheid van de huid. Betacaroteen draagt tevens bij aan de vermindering van gevoeligheid voor infecties en beschermt onze huid tegen luchtverontreinigende stoffen en besmettingen. Een tekort aan vitamine A kan oxidatieve stress tot gevolg hebben, met als gevolg het uitdrogen en hiermee gepaard gaande verlies aan elasticiteit van de huid, waardoor deze sneller onderhevig raakt aan rimpelvorming. Deze ongelooflijke kwaliteiten zijn verwerkt in de lijn Pure, waardoor exclusieve Spa behandelingen en ontelbare gezondheids bevorderende weldaden mogelijk worden.

Dermaroller

De Dermaroller met iso nummer 13485 is een medisch hulpmiddel om een micro-chirurgische needling behandeling uit te voeren. Een procedure die de huid aanzet zichzelf te herstellen door celdeling en aanmaak van nieuwe collageen en elastinevezels.

Etherische olie

Wordt ook wel aromatische of vluchtige olie genoemd. De etherische oliën zijn vluchtige oliën gewonnen uit planten. Er zijn vele honderden soorten etherische oliën, bekende voorbeelden zijn: Bergamot – Eucalyptus – Lavendel – Rozemarijn – Sandelhout etc.
Etherische olie wordt op verschillende manieren gebruikt. In cosmetica, schoonmaakmiddelen, massage-olie en luchtverfrissers worden veel etherische oliën gebruikt als geurstof. Een geurstof voor gebruik in cosmetica bestaat gemiddeld voor 30% uit etherische olie. Daarnaast wordt etherische olie onvermengd of vermengd gebruikt als te verdampen geurstof in een aromabrander, in de sauna of een stoombad.

Hyarulonzuur

Huideigen substantie van het bindweefsel met een sterk waterbindend vermogen, toniserend, regenererend en super vochtreguleren komt voor in Skin Elixer.

Kalium

Kalium is een van de belangrijkste mineralen in ons lichaam en vormt met Natrium en Chloride de essentiële lichaamszouten in ons lichaamsvocht (waterhuishouding). Het speelt een rol in de zenuwgeleiding, de hartslag, de energie productie, de aanmaak van eiwit en het samentrekken van spieren. Het houdt de waterbalans stabiel. Kalium bevordert het denk- en concentratievermogen, reguleert de bloeddruk en voorkomt krampen.

Koortsuitslag

Koortslip en Lipblaasjes is een herpes virusinfectie die eruit ziet als een groepje blaasjes. Het virus wordt overgedragen door direct contact op de huid of slijmvliezen. Het is vooral besmettelijk als er vochtblaasjes aanwezig zijn. De kwaal begint met een branderig gevoel en rode vlekjes, die vervolgens blaasjes of zweertjes vormen en opengaan en vocht afgeven tenslotte vormt zich een gelige korst die geleidelijk geneest. De hele cyclus duurt ongeveer een week. Dit herpus virus gaat nooit meer uit het lichaam en als ons afweerssysteem minder alert is slaat het weer opnieuw toe zoals bij vermoeidheid, stress, menstruatie, veel blootstelling aan de zon of overmatig zonnenbank gebruik.
Een ideaal product tijdens de actieve periode waarin koortsuitslag zich manifesteert is hannah active dry, deze kunt u vinden in de blue line.

Melkzuur

Voorkomt de vorming van hoornpropjes in de talgafvoorbuizen is anti-bacterieel en Ph-regulator komt voor in Skin Elixer

Myoxinol E

Deze botoxachtige en natuurlijke werkstof, wordt gewonnen uit de orkaplant. Zolang er huidelasticiteit en spieractiviteit aanwezig is, kan het proces van rimpelvorming behandeld worden. Wanneer er echter een van de onderdelen niet meer aanwezig is, zal met andere middelen gewerkt moeten worden. Deze stof wordt verwerkt in Personal Choice.

Mineralen

Mineralen zijn de beste beschikbare materialen om nieuwe levenskracht aan uitgeputte cellen te geven. Als de cellen n.l een gebrek aan levenskracht hebben,zal geen enkel product, hoe geraffineerd ook, de cellen voldoende stimulans kunnen geven. Een anti ouderdom- of vermoeidheidsbehandeling is niet enkel een kwestie van de huid stimuleren met diverse preparaten, maar eerst en vooral een kwestie van revitaliseren van het weefsel, met de nadruk op het herstellen van de Melabolische (stofwisseling) capaciteiten van de cellen en de reactiviteit van de huid. Dit doen Mineralen! zonder deze re-mineralisatie is er geen verbetering van de conditie van de huid mogelijk.Mineralen kunnen hun werk optimaal doen als er met in acht neming van voldoende tijd en rust mee gewerkt wordt. Het lichaam is niet in staat zelf mineralen aan te maken. Het is hiervoor volledig afhankelijk van bronnen van buitenaf. 4 tot 5 % van het lichaam bestaat uit mineralen. Mineralen vindt je in alle producten van Ahava. De volgende mineralen worden verwerkt in producten: Kalium, Calcium, Magnesium, Natrium, Zink, Selenium, Ijzer, Bromide, mangaan, Fosfor, Jodium. 

Magnesium

Magenesium zit voornamelijk in onze botten, samen met Calcium en Fosfor. Magnesium zorgt o.a voor sterk tandglazuur. Magnesium is een mineraal dat absoluut essentieël is voor elk biochemische proces dat zich in ons lichaam afspeelt, inclusief de stofwisseling an de aanmaak van nucleïne-zuren en eiwit. Samen met calcium vormt het een brug tussen de eiwitten om de structuur van het celmembraam te vertevigen. Zonder deze verstevigen zouden de membranen poreus worden worden. Magnesium is nodig is nodig voor de energieproductie en celdeling. Het stabiliseert de interne structuur van de cel. Magnesium is onontbeerlijk voor de spiercontractie, de regulering van het hartritme en het doorgeven van zenuwimpulsen. Magnesium zorgt voor een betere geestelijk en emotioneel evenwicht, een betere spijsvertering en voorkomt arteriosclerose en de vorming van nierstenen. Magnesium werkt in combinatie mat Calcium kalmerend en is een natuurlijk slaapmiddel.
Bij hoge concentraties heeft het een anti-allergische invloed op de huid.Dode zee Minerale Modder en Zout kent een hoge concentratie van Magnesium 33%.
Hormonen hebben ook Magnesium nodig.

mee-eters

zie Comedonen

Mineralogie

Make up merk met de oorsprong in Amerika. 100% farmaceutische mineralen vrij van talk,zetmeel, kleurstoffen, en geurstoffen. Bevat van nature SPF 26.

Nurticosmetica

Voedingssuplementen met de nadruk op de huid.

Ultrageluid therapie

Onder ultrageluid therapie verstaan we therapeutische behandelingen van de huid met behulp van mechanische trillingen met een frequentie van meer dan 20 KHZ. In de huidtherapie wordt over het algemeen met 3 Mhz gewerkt, soms met 1 Mhz.

wratten

Wratten zijn goedaardige woekeringen van de opperhuid. Ze worden veroorzaakt door een virus waarvan er heel wat veschillende soorten bekend zijn. Wratten zijn dus in principe besmettelijk en kunnen door direct huidcontact overgedragen worden. Sommige personen worden gemakkelijk besmet, de ander helemaal niet. De persoonlijke vatbaarheid is ook meer doorslaggevend dan de besmettelijkheid op zich. Als we ouder worden bouwen de meeste mensen een mate van immuniteit op.